perjantai 16. maaliskuuta 2012

Eteenpäin! sanoi Monty lumessa.Viime viikonloppuna kävimme Raattamassa toteamassa että Monty on vähän turhan kovan kaliiberin koira mun kouluttaa ekaksi paimenekseni. Se vaatis sellasia resursseja (paljon treeniä, tietynlaiset treenilampaat, pitäis unohtaa muu harrastaminen hetkeksi jne.) että on vain pakko unohtaa nuo paimennushaaveet nyt. Käytetään tuo kovuus ja periksiantamattomuus hyväksi muissa lajeissa ;)

Nyt on ollut niin makeita ulkoilukelejä ettei malttaisi muuta tehdäkään kun olla ulkona nauttimassa auringonpaisteesta. Mutta ollaan me välillä käyty hallilla treenaamassakin. Maanantaina taidettiin käydä peräti kahteen kertaan. Ekassa sessiossa taisin tehdä välistävetoja sekä pientä sarjaa jossa oli teemana putkeen ja renkaalle irtoaminen. Lisäksi asensin Montyyn vähän hyppyjarrua. Illalla töitten jälkeen pöytää ja taiettiin jotain metskunoutoa ja sellasta myös tehä, en enää oikein muista.

Keskiviikkona Monty harrasti häkkeilyä alkeiskurssin laitamilla. Ja harrastikin niin hyvin että pääsi pariin otteeseen itekin agsaamaan jotain pieniä kuvioita.

Nyt olen ollut pari päivää ite kipeänä ja koska ulkoilut on jääneet tosi vähälle on täytynyt yrittää kaikenlaista aktivointia sisätiloissa. Seuraamisen askeleita, peruuttamista, pujottelua jalkojen välistä ja jotain muita temppuhommia. Lisäks oikeen konkreettisena projektina aloitin 2on-2off-kontaktien opettamisen targetin ja itse tekemäni lankkukorokkeen avulla. Pari ekaa sessiota oli aika sähellystä, myöskin siksi kun olen käyttänyt sitä lankkua paljon tasapaino-ja asentoharjotuksiin jossa se siis joutuu oleen kaikilla jaloilla siinä lankulla, niin nyt sille oli vaikea ymmärtää että siellä lankulla ei tarviikaan olla koko koira ;)

Kuvasaastetta kaikilta niiltä ihanilta ulkoiluilta joita ollaan tässä lähipäivinä koettu:

Hups, olipahan paljon lunta!

Koivukujan tosikkotyypit.

Eteenpäin vaikka silmät ummessa.
Taustalla Pallastunturit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti