tiistai 2. elokuuta 2011

“Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.”

Haasteet on mahtava homma. Haasteet koettelee,kasvattaa ja kehittää. Kun aikoinani luin Susan Garrettin kirjan "Shaping Success", tosikertomuksen hyperaktiivisen bordercolliepojan haastavasta matkasta agilityn huipulle, ajattelin mielessäni että toivottavasti minulla olisi joskus käsissäni yhtälailla haastava koira, ihan siksi koska se kehittäisi minua koirankouluttajana valtavasti. No, Montyn kanssa niitä haasteita näyttäisi nyt olevan näkyvissä ;) Moni varmaan ajattelisi ihan toisin ja toivoisi helppoa kilttiä pentua jota olisi simppeli kouluttaa eteenpäin. Mutta minä olenkin aina ollut vähän erilainen ;) Oikein innostun kun saan miettiä ja testata ratkaisuja kaikkiin ongelmiin ja haasteisiin joita meille eteen tulee.

Tänään oli taas uimahallintakoulua. Isoa edistystä asenteessa kun piti lähteä autolle. Tuli autolle leikkimään haikailematta enää yhtään veteen päin. Uimareissulla tavattiin myös pari vierasta koiraa. Aluksi niille vähän haukuttiin,mutta sitten rauhottui ja tutustui nenäkkäin sellaiseen karhukoira-mixiin, eikä selkäkarvat ees noussu pystyyn :) Täällä Pellossa pennun kasvattamisen yksi suurimpia haasteita on hyvin rajalliset koirakontaktit. Monty onkin lähinnä aina oman lauman+ Jetan parissa ja se näkyy vieraita koiria kohdatessa. Epävarmuus purkautuu sitten rähinänä. Mutta tähänkin on jo ratkaisuja mietinnässä.

Illalla hallilla. Se oli taas niin kauheella vimmalla aloittamassa hommat että minäpä käänsin tilanteen rauhoittumisharjotukseksi. Sitten jatkui treenit pelkillä kontaktiharjotuksilla kun häiriöt ( hallille tuli koiria agitreeneihin yms.) oli niin mielenkiintoisia. Niin ja tehtiin me yks luoksetulo, jossa Suvi piti Montya ja laski sitten mun perään,se oli kyllä mahtava! Agitreenien ajaksi autoon, sitten pääsi halliin uudestaan kun porukat korjaili esteitä pois.Taas ekaksi pelkkiä kontaktitreenejä. Sitten kun jäljellä oltiin enää me + kaveri shipperkeineen aloitettiin häkkileikit. Nyt tehtiin myös sellaista häiriötä että kaveri kävelytti koiraansa Montyn häkin edestä. Monty oli tosi hyvä tässä! Vaikeutettiin ja vierasta koiraa jo juoksutettiin ja leikitettiin häkin edessä ja edelleen Monty vain katseli mua :)


The Kyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti